Kickboksen is een staande vechtsport waarbij gebruik wordt gemaakt van stoten en trappen. Vaak worden ook knieeen en ellebogen gebruikt. In dat geval noemen we het Muay Thai, de vechtsport van de acht wapens.

Nederland staat zeer hoog aangeschreven als het aankomt op zowel kickboksen als Muay Thai. Onze stijl van vechten die gekarakteriseerd wordt door creatief combineren van stoten en trappen, staat bekend als Dutch Muay Thai.

 

Kickboksen is een populaire Nederlandse sport, zowel onder recreanten als onder wedstrijdvechters. Voor recreanten is het een fantastische manier om fit te worden en af te vallen. Voor mensen die wedstrijden willen vechten is het aanbod van kickboksgala’s in Nederland groot genoeg. Er is vrijwel elk weekend wel ergens in het land een evenement.

Nederland is een waar kickboks land. De Nederlandse stijl van kickboksen, ook wel Dutch Muay Thai genoemd, is wereldwijd bekend en we zijn er dan ook trots op dat we bij VIGHTCLUB een aantal kampioenen scholen hebben aangesloten. Voor zowel recreanten als gevorderden is er voldoende dagelijks aanbod, om de fijne kneepjes te leren. Klik hier voor een compleet overzicht van sportscholen die kickbokslessen aanbieden.

Bekijk in bovenstaande dropdownlijst alle Kickboks sportscholen per stad en vind direct alle sportscholen bij jou in de buurt die Kickboksen aanbieden. Of bekijk alle kickboks gyms in Nederland