Grappling is een vechtsport waarbij het grondgevecht centraal staat. Bij Grappling wordt met werptechnieken, klemmen, en verwurgingstechnieken gewerkt. Omdat het grondgevecht centraal staat zijn stoten en trappen niet toegestaan.

 

“BJJ en Grappling lijken heel erg op erg elkaar, en leggen beiden nadruk op het grond gevecht. Het grote verschil is dat je bij BJJ met een uniform (Kimono) traint en bij Grappling met een korte broek en shirt. Het doel bij grappling is om je tegenstander door middel van een klem of een verwurging tot opgave te dwingen. Het gevecht begint doorgaans staand, waarbij je met een worp of een ander soort takedown de tegenstander naar de grond krijgt. Op de grond is het een spel om uiteindelijk een dominante positie te verkrijgen waarna je de klem of verwurging kan aanzetten.

Het leuke van grappling is dat iemand die zwaarder is dan jij niet per definitie een voordeel heeft. Grappling is een sport die draait om techniek en snelheid.”

Bekijk in bovenstaande dropdownlijst alle Grappling sportscholen per stad en vind direct alle sportscholen bij jou in de buurt die Grappling aanbieden. Of bekijk alle Grappling gyms in Nederland